Jaký je pohled společnosti na homosexuály?

Dnešní doba s sebou přinesla mnoho zajímavých věcí i lidí, obyčeje a zvyky, protože čím je doba modernější, tím jsou normálnější různé zvláštnosti a věci, které kdysi normální nebyly. Proto bývá tak velký rozdíl mezi generací našich prarodičů a mladých lidí, protože jsou to dost odlišné doby. Změny mezi rodiči a dětmi zas takové nejsou, protože ať se to zdá nebo ne, tyto dvě generace už žijí ve stejné době a jsou zvyklé na to samé, zatímco prarodiče nemají věk na to, kdy by si měli zvykat na něco nového. Jsou i takoví, kteří jdou s dobou, ale je jich málo, protože toto je povaha člověka, není zvyklý dělat v takovém věku změny a toto se děje už odjakživa.

lesby

Lidé se dost mění a staří lidé těm mladým už tolik nerozumí jako třeba svým dětem, tedy našim rodičům. I to jsou však úplně jiné generace, protože jak už víme, rodiče jsou zvyklí na dnešní dobu, a proto mnohdy prarodiče nerozumí ani rodičům. Jak ale společnost celkově vidí tyto změny? Změn je opravdu mnoho, jako například to, že se lidé už nebojí říct, jaké jsou orientace, jaké mají úchylky, jaké mají třeba i duševní nemoci a podobně. Když se podíváme například na homosexuály dnes a dříve zjistíme, že dříve jich bylo méně. To není způsobeno dnešní dobou, nebo možná i ano, ale lidem za projev své orientace nehrozí smrt nebo vězení, jako tomu bylo dříve.

duha

Navíc i zásadovost rodičů dříve se pohybovala někde jinde než teď a lidé se zkrátka báli toto prozradit i svým rodičům, protože tehdy bylo už automatické, že se ve dvaceti nejpozději muž a žena brali. Dnešní doba je v tomto odlišná a není takové překvapení, když je někdo homosexuál, tedy na stejné pohlaví. I tak jsou ale určité resty a existují lidé, kteří na homosexualitu pohlížejí ze svého odlišného úhlu pohledu, což nemůžeme označovat jako špatný úhel pohledu, protože žádný názor není špatný. Nic není dobře a ani špatně. I tak je ale hodně lidí, spíše většina, kteří homosexuály podporují.