Jak vyčistit bazénové dno

Kdo si pořídí malý zahradní bazén a zakoupí k němu jako součást příslušenství i filtrační okruh s čerpadlem, může mu připadat, že má vše, co k provozu bazénu potřebuje, tedy pochopitelně i s potřebnými přípravky pro desinfekci vody. To je však hrubý omyl, jehož důsledky se zobrazí poměrně brzy, zejména v podobě znečištění bazénového dna. To může být dokonce tak markantní, že by vás nepříjemně překvapilo, kdybyste se chtěli v bazénu vykoupat, a bosými chodidly byste tu našlapovali mezi kluzkým nevábným slizem.

schůdky u bazénu

Sliz se na dně bazénu vytváří rozkladem organických nečistot a za přispění bakterií, jde totiž o to, že ani to nejvýkonnější čerpadlo nemůže odsát všechen odpad, který do vody nepatří, a ten se pak usadí vlivem gravitace na dně.

Právě proto se výrobci bazénového příslušenství již před mnoha lety pustili do výroby bazénových vysavačů. Ty existují ve třech základních modifikacích – plně automatické, částečně automatické a ruční. Zastavme se na okamžik u těch posledně jmenovaných, protože někteří lidé se mohou domnívat, že jde o podřadnou záležitost, která se těm prvním dvěma typům zdaleka nevyrovná.

stěna a dno bazénu

S teleskopickou tyčí chlorito.cz to zvládnete možná i lépe – ve skutečnosti to může být právě naopak, ruční vysavače totiž obsluhujete vy, a jakmile je připojíte k výkonné filtraci, dovedou ze dna nasát vše, co tam nepatří. Musíte pouze dbát o to, abyste na žádný kousek bazénového dna nezapomněli, jinými slovy musíte být pečliví a precizní.

Další výhoda ručních nástavců – tu bychom zde měli také zmínit, protože touto prací sice strávíte nějaký čas, ale jde o velmi zdraví prospěšný pohyb. Je známo, ž například ruční shrabování listí, zametání chodníku, vytírání podlahy a podobné činnosti perfektně rozhýbou většinu svalstva v těle, přispívají k posílení kondice a přirozené imunity a mimo jiné i ke shazování nadváhy. Je to jeden z nejzdravějších pohybů vůbec, tak proč si jej nedopřát právě u bazénu, na čerstvém vzduchu?